Arbeidsvoorwaarden

Kies je voor Franciscus? Dan bieden we jou een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. Werken in de zorg is topsport, dus we willen er zeker van zijn dat we ook goed voor jou kunnen zorgen.
Arbeidsvoorwaarden werken bij Franciscus
Cao Ziekenhuizen

De cao Ziekenhuizen is de basis van ons arbeidsvoorwaarden aanbod. In de cao vind je bijvoorbeeld informatie over salarisschalen, werktijden, verlof, eindejaarsuitkering en vakantiegeld. De highlights:

  • 36-urige werkweek bij een fulltime dienstverband
  • Een structurele eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris, uitbetaald in december van ieder jaar.
  • Een structurele vakantiebijslag van 8,33 %  van je jaarsalaris, uitbetaald in mei van ieder jaar bij een contract op basis van vaste uren.
  • Wettelijke verlofuren, maar daar bovenop ook 57 PLB-uren, op fulltime basis.
Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden

Collega’s kunnen gebruik maken van ons meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden is bijzonder, omdat je zelf de regie hebt over hoe je jouw secundaire arbeidsvoorwaarden inzet. Je kan namelijk een keuze maken uit een aantal doelen die passen en aansluiten bij jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen of kopen van extra verlof, het aanschaffen van een fiets of sportmogelijkheden via Bedrijfsfitness Online.  Hiervoor kun je vervolgens diverse geld- of tijdbronnen inzetten zoals je eindejaarsuitkering of PLB-uren. En mooi meegenomen: de meeste doelen binnen het MKSA leveren jou bij deelname een fiscaal voordeel op.

Extra regeling reiskosten

Franciscus vergoedt je reiskosten volgens de cao Ziekenhuizen. Omdat de belastingdienst een hogere vergoeding voor reiskosten toestaat, kan je bij Franciscus gebruik maken van de fiscale regeling voor een extra reiskostenvergoeding. Met deze regeling, als onderdeel van het meerkeuzesysteem, profiteer je optimaal van de vergoeding voor je reiskosten. En parkeren kan bij ons voor €1,50 per dag.

Fit@Franciscus

Wij investeren veel in de gezondheid van onze medewerkers. Lees hier meer over het aanbod van tools en activiteiten om fit en vitaal te blijven binnen ons ziekenhuis.

Ontwikkelingsmogelijkheden

In ons topklinische opleidingsziekenhuis ben je nooit uitgeleerd. Lees hier meer over de ontwikkelingsmogelijkheden binnen ons ziekenhuis.

Pensioen

Misschien op dit moment nog geen hoge prioriteit, maar wel belangrijk om te weten: onze pensioenregeling is ondergebracht bij het Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn (PFZW). Als nieuwe medewerker word je aangemeld bij PFZW en ontvang je rechtstreeks van hen een informatiepakket. Verder is het mogelijk om via een voorlichtingsbijeenkomst of een individueel spreekuur in het ziekenhuis, informatie over pensioen te krijgen.

Ziektekostenverzekering

Als medewerker kun je zelf je ziektekostenverzekeraar kiezen. Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft met twee zorgverzekeraars aantrekkelijke collectieve afspraken gemaakt: IZZ en DSW. IZZ biedt een passende zorgverzekering die speciaal is samengesteld voor medewerkers die in de zorg werken. Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan de collectieve zorgverzekering van DSW, met wie wij ook scherpe afspraken hebben gemaakt. Kijk voor meer informatie op de websites van IZZ en DSW.

Kinderopvang

Blij zijn we met ons eigen kinderdagverblijf naast Franciscus Gasthuis: 'Fransje Plukkebol'. We bieden daarmee opvang aan kinderen van onze medewerkers variërend van acht weken tot vier jaar. Er zijn 76 kindplaatsen verdeeld over vijf verticale groepen en één horizontale groep. Het kinderdagverblijf is het gehele jaar geopend tussen 6:45 uur tot 18:30 uur. Iedere medewerker die kinderopvang nodig heeft mag opvang aanvragen.

 

Personeelsvereniging & Jong Franciscus

We zijn als ziekenhuis groot genoeg om zorg op topniveau te bieden aan onze patiënten, maar ook klein genoeg om gezellig te blijven. We hebben dan ook een heel actieve personeelsvereniging die volledig wordt bemand door vrijwilligers. Naast vaste onderdelen organiseren ieder jaar weer afwisselende activiteiten zoals dagtochten, korte reizen, creatieve avonden, kaartjes voor concerten, musicalvoorstellingen, pretparken enzovoort.

Ben of voel jij je jong? Dan kun je je aansluiten bij Jong Franciscus! Jong Franciscus is een vereniging die zich inzet voor de jonge medewerkers van ons ziekenhuis. Ieder jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd waaraan onze leden gratis kunnen deelnemen.