Over Franciscus

Helden op klompen

Groot genoeg om topklinisch te zijn, maar klein genoeg om persoonlijk te blijven. Dát kenmerkt ons ziekenhuis. Met onze ruim 4.700 medewerkers, 300 artsen, 300 vrijwilligers, 2 ziekenhuislocaties, 3 poliklinieklocaties en een polikliniek in het Oogziekenhuis zijn we een groot ziekenhuis. Maar, eerlijk is eerlijk: zo voelt dat niet!

Wanneer we onze collega’s vragen wat het werken hier zo leuk maakt, dan horen we steevast: de korte lijnen, het persoonlijke contact en de gemoedelijke sfeer. We zeggen elkaar gedag, kennen elkaar bij naam en daardoor is de samenwerking laagdrempelig.

Tegelijkertijd bieden we als topklinisch ziekenhuis ook complexe en specialistische zorg op topniveau, is er veel ruimte voor opleiden en jouw persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor het doen van onderzoek. Het beste van 2 werelden dus!

Historie

Even wat historie, want misschien ken je ons ziekenhuis nog onder een andere naam. Franciscus Gasthuis & Vlietland is namelijk sinds de fusie in 2015 ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis. Maar, beide ziekenhuislocaties hebben een rijke historie. Franciscus Vlietland kent zijn oorsprong namelijk al in 1808 en Franciscus Gasthuis in 1892. Het is dan ook niet voor niets dat wij al generaties lang vol passie onze zorg verlenen. Verankerd in de samenleving.

Inzetten voor de toekomst

Wij realiseren ons dat wij als kleine schakel een bijdrage kunnen leveren aan het zorgvuldig doorgeven van de wereld aan de generaties na ons. Wij zetten ons actief in voor duurzaam (her)gebruik van materialen, het verminderen van afvalstromen en de reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen.