Teammanager productiekeuken & personeelsrestaurant
Ben jij een geboren leider met passie voor eten, drinken en gastvrijheid? Heb je oog voor kwaliteit en teamontwikkeling? En wil je bijdragen aan gezonde voeding voor patiënten en collega’s? Dan is de vacature teammanager productiekeuken & personeelsrestaurant!

Wat je gaat doen
Als teammanager geef je samen met je collega teammanager leiding aan ongeveer 40 collega's, waaronder: koks, keukenassistenten, voedingsadministratiemedewerkers en medewerkers personeelsrestaurant. Je coördineert alle dagelijkse werkzaamheden in zowel de productiekeuken op locatie Gasthuis in Rotterdam als in de portioneerkeuken en het personeelsrestaurant de Smaakmolen op locatie Vlietland in Schiedam. Je bent het gezicht op de werkvloer. weet als geen ander het overzicht te behouden, zorgt voor de juiste personele inzet en springt bij waar nodig.
Wat je verder doet...
- Je spart samen met de collega's van het personeelsrestaurant over het assortiment, productontwikkeling, presentatie en service.
- Je stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van collega's en zorgt voor een fijne werkcultuur.
- Je voert verzuim-, kennismakings- en jaargesprekken.
- Je bewaakt het afdelingsbudget en denkt mee over het afdelingsbeleid.
- Je valt in bij afwezigheid van de afdelingsmanager.
Wat maakt deze functie uniek?
We beschikken over een eigen productiekeuken, waar we met trots dagelijks verse maaltijden, snacks, koekjes, soepen en salades bereiden. Alles volgens eigen recept voor onze twee ziekenhuislocaties. Hier koken we met liefde en vakmanschap ongeveer 400 maaltijden per dag. De focus ligt op smaak, gezondheid, duurzaamheid en de juiste eiwitinname. Essentieel voor het herstel van onze patiënten.
Ook het personeelsrestaurant speelt een belangrijke rol binnen deze functie. Samen met het team zorg je voor een aantrekkelijke, gezonde en gevarieerde lunchvoorziening voor onze collega’s. Gastvrijheid en beleving staan hierin centraal: het restaurant is niet alleen een plek om te eten, maar ook een ontmoetingsplek waar collega’s kunnen opladen en verbinden. Daarnaast verzorgen we ook de cateringactiviteiten. Je zorgt dat het aanbod past bij de wensen van de collega's en bij de duurzame ambities van Franciscus. Hierbij geef je concreet invulling aan de richtlijn ‘Goede Zorg Proef Je’ en werk je met het team continu aan verbetering op het gebied van gezondheid, herkomst van producten en milieubewuste keuzes.
Jouw profiel
- Je beschikt over een mbo-niveau 4 diploma richting Facilitair, Hotel- of Horecamanagement.
- Je hebt leidinggevende ervaring in de zorg, horeca of catering.
- Je vindt het geen probleem om incidenteel in het weekend bij te springen.
- Je vindt werkgeluk, ontwikkeling van collega’s en vernieuwing in het team belangrijk.
Jouw aanbod
- Salaris volgens FWG 50 van de cao Ziekenhuizen. Dat is max. € 4.723,- bruto per maand op basis van 36 uur.
- In februari 2026 en augustus 2026 stijgen de lonen conform cao elke keer met 2%.
- Maar ook een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van allebei 8,33%.
- Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract voor 36 uur per week.
- Een baan in een topklinisch ziekenhuis. Wat dat precies betekent lees je hier.
- Een fijne werksfeer: bij ons zijn de lijnen kort, communiceren we open met elkaar, zijn we collegiaal en vinden we humor belangrijk!
- Goede bereikbaarheid van onze locaties.
- Kinderopvang bij Fransje Plukkebol; ons eigen kinderdagverblijf.
- Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarin je bijvoorbeeld extra verlof koopt of een fiets aanschaft.
- Sporten met korting, stoelmassages, vitaalcoaching en nog veel meer!
Sollicitatieprocedure
Solliciteren
Ben je enthousiast geworden en misschien wel de perfecte match? Solliciteer dan via onze website. Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging in je mail.
Selectie
We gaan direct met jouw sollicitatie aan de slag en bekijken op basis van je cv en (eventueel) je motivatiebrief of er een match is. We laten jou zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.
Kennismakingsgesprek
In het kennismakingsgesprek onderzoeken we of we bij elkaar passen. En natuurlijk is dit ook voor jou hét moment om te beoordelen of jij jezelf straks ziet werken in Franciscus. Stel dus gerust al jouw vragen! Let op: vaak volgt er nog een tweede kennismakingsgesprek.
Contract & arbeidsvoorwaarden
Gefeliciteerd, we zijn een match! We nodigen je graag uit voor een telefonisch gesprek waarin onze collega’s van Werving & Selectie jou alles vertellen over onze arbeidsvoorwaarden, jouw salaris, contract en alle andere faciliteiten die we jou bieden.
Om bij Franciscus te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Deze wordt voor jou aangevraagd aan het eind van het sollicitatieproces. De kosten hiervoor worden door ons vergoed.
Welkom!
Wat fijn dat je bij ons start! Voor jouw eerste werkdag ontvang je een uitnodiging voor onze Franciscus onboardingapp. Zo kun je alvast vanuit huis, de trein of waar dan ook, kennis maken met ons ziekenhuis. En natuurlijk word je goed opgevangen en ingewerkt op de afdeling.
Zet de stap naar Franciscus
Wil je meer weten over de vacature teammanager Eten & Drinken? Neem contact op met Raymond Vos, afdelingsmanager Eten & Drinken, via telefoonnummer: 010-8936545. Bellen of WhatsAppen kan ook met Linda Overeijnder, corporate recruiter, via telefoonnummer: 06-57083314.
Goed om rekening mee te houden
De kennismakinggesprekken staan gepland in de derde week van oktober.
Interne kandidaten gaan voor in de procedure.
Zijn we in de gelukkige omstandigheid om erg veel sollicitaties te ontvangen? Dan kan het zijn dat we de vacature eerder sluiten.
Acquisitie plegen? Dat is voor deze vacature niet nodig!
Linda Overeijnder
Teammanager productiekeuken & personeelsrestaurant

Nu geen baan voor jou?
Meld je aan voor de Franciscus jobalert. Komt er een passende vacature vrij? Dan ontvang je automatisch een mail.