Opleiding tot recoveryverpleegkundige

recovery

Wil jij aan de slag als recoveryverpleegkundige? Dat kan!

Ben je op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als recoveryverpleegkundige in een topklinisch ziekenhuis te werken? 
Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als recovery verpleegkundige

Als recoveryverpleegkundige in opleiding ben je multi breed-inzetbaar. Je werkt namelijk op de Recovery, waar je patiënten ontvangt na een operatie. Naast jouw werk op de Recovery, maak je ook onderdeel uit van de Acute Pijn Service (APS). Samen met je collega’s ben je hierin verantwoordelijk voor het controleren van postoperatieve epidurale pijnstilling bij patiënten in het hele ziekenhuis.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het herkennen, bewaken en voorkomen van vroege postoperatieve complicaties. Je meet en registreer de postoperatieve vorderingen in de vitale functies van de patiënt. Dit vraagt flexibiliteit, nauwkeurigheid, inzicht in het menselijk lichaam en affiniteit met de technische kant van het beroep. Het is afwisselend werk waarbij je nauw samenwerkt met anesthesiemedewerkers en anesthesisten.
 

Academie_neo

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

De opleiding tot Recoveryverpleegkundige duurt in totaal 13 maanden bij een 28-urige werkweek en er zijn in totaal meerdere startmomenten per jaar.

Tijdens deze opleiding werk je op de Recovery binnen beide ziekenhuislocaties Gasthuis en Vlietland. 

Theoretisch gedeelte

Tijdens de opleiding volg je lessen aan de Erasmus MC Zorgacademie en werk je in de praktijk op de Recovery.

Praktisch gedeelte binnen Franciscus

Je start met een voorwerkperiode van ongeveer 3 maanden, waarin je kennis maakt met alle facetten van de Recovery. 

Je leert de beroepscompetenties van een recoveryverpleegkundige op de verschillende locaties. Deze competenties bevatten beroepsgerichte elementen van kennis, vaardigheid en attitude. Tijdens je opleiding loop je diverse stages, onder andere twee weken anesthesie en een week op de Intensive Care (IC).

Past deze opleiding bij jou?

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een BIG geregistreerd verpleegkundig (MBO of HBO) diploma. Daarnaast heb je aantoonbare recente werkervaring op een chirurgische verpleegafdeling. Er geldt een voorwerkperiode van ongeveer drie maanden, waarin je kennis maakt met alle facetten van de Recovery afdeling. Deze voorwerkperiode moet met een voldoende praktijkbeoordeling worden afgesloten.

Salaris en collegegeld

Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn volgens de Cao Ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de volledige opleiding.

Academie_leerling verpleegkunde

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Voor meer informatie over de opleiding recoveryverpleegkundige kun je contact opnemen met de praktijkopleiders Anesthesie en Recovery via: Praktijkopleiding-Anesthesie@franciscus.nl.

Je kunt je open sollicitatie met motivatie en cv richten aan de stafafdeling P&O werving&selectie@franciscus.nl onder vermelding van ‘Opleiding tot recoveryverpleegkundige’.