Opleiding tot kinderverpleegkundige

Kinder

Wil jij aan de slag als Kinderverpleegkundige? Dat kan!

Ben je op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als kinderverpleegkundige in een topklinisch ziekenhuis te werken? 
Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als kinderverpleegkundige

Werken als kinderverpleegkundige is uitdagend werk. Je leert zelfstandig de taken op het specifieke terrein van de kinderverpleging te vervullen. Hiervoor heb je inzicht nodig in de pedagogische aanpak van kinderen vanaf 0 t/m 17 jaar, waarbij je rekening houdt met de sociale achtergrond en ontwikkeling van kinderen. Daarnaast is in het belang van het kind de omgang met de ouders/naasten belangrijk. Het FG&V bied je een afwisselende baan waarin je wordt opgeleid tot deskundig kinderverpleegkundige. 

Op de kinderafdeling worden kinderen opgenomen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar voor verschillende specialismes met uiteenlopende opnamediagnoses. Juist vanwege de uiteenlopende leeftijden van het zieke kind, het betrekken van ouders/naasten bij de verzorging van hun kind,  maakt het werken op deze afdeling interessant en uitdagend. 

In 2025 hopen wij de deuren te openen van ons nieuwe Moeder-Kind Centrum. Dit centrum staat voor de nieuwste technologie en innovatie op het gebied van kindergeneeskunde.

Verder vindt er een nauwe samenwerking plaats met de Neonatologie en Obstetrie afdeling. Doorgroei in o.a. één van deze opleiding behoort na diplomering tot de mogelijkheden.
 

Kinder

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

De opleiding start vier keer per jaar en duurt 13 maanden bij een minimaal dienstverband van 28 uur. 

Tijdens deze opleiding werk je op de kinderafdeling en de Neonatologie afdeling in het  Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Theoretisch gedeelte

De opleiding tot kinderverpleegkundige bestaat uit een theoretisch en een praktijkdeel. De theorieopleiding volg je bij de Erasmus MC Zorgacademie en voor het praktijkdeel werk je op de kinderafdeling en de Neonatologie afdeling in het  Franciscus Gasthuis & Vlietland.

EPA gericht onderwijs

De opleiding is opgebouwd aan de hand van EPA’ s. De EPA's die je tijdens de opleiding tot kinderverpleegkundige in het Franciscus Gasthuis & Vlietland behaalt, zijn:

Kern EPA’s


•    MK-FO-1 Zorg verlenen aan een pasgeborene met een laag- en midden complexe zorgvraag
•    MK-FO-4 Zorg verlenen aan een vitaal bedreigd kind waarbij vitale functies geobserveerd, bewaakt en ondersteund worden, voldoende reagerend op de geboden therapie
•    MK-KIN-1 Zorg verlenen aan een kind met een laag/midden complexe zorgvraag
•    MK-KIN-2 Zorg verlenen aan een kind dat een chirurgische ingreep ondergaat met een laag-/middencomplexe zorgvraag
•    MK-KIN-3 Zorg verlenen aan een kind met een interne aandoening met een laag-/middencomplexe zorgvraag
•    MK-KIN-4 Zorg verlenen aan een kind met psychosomatische, psychosociale en psychiatrische problematiek

Specifieke EPA’s


•    MK-KIN-6 Zorg verlenen aan een kind met een complexe interne aandoening, al of niet in combinatie met co morbiditeit
•    MK-FO-3 Zorg verlenen aan een pasgeborene/kind in de palliatieve en/of stervensfase (hiervan volg je alleen de theorie op school, volgt geen bekwaam verklaring)

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het erkende CZO diploma Kinderverpleegkundige. 

Past deze opleiding bij jou?

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een diploma:

•    Verpleegkundige niveau 4 (BBL/BOL) of je bent in het bezit van HBO-V(BIG geregistreerd).
•    Minimaal één jaar werkervaring als verpleegkundige binnen een ziekenhuis.

Er geldt een voorwerkperiode van ongeveer 4 maanden.

Salaris en collegegeld

Het salaris is volgens de cao-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleiding volledig. Je betaalt zelf geen studiekosten. Als je de opleiding vroegtijdig beëindigt, geldt er een terugbetalingsregeling.

Lestijd wordt gevolgd in werktijd. Tijdens het volgen van deze opleiding is het praktijkreglement leidend. Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt verder goede arbeidsvoorwaarden en aanvullende faciliteiten.

Salaris

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Voor nadere informatie over de opleiding tot Kinderverpleegkundige kun je contact opnemen met de Teammanager via 010-4617661, via de praktijkbegeleiders van de kindergeneeskunde via email : pbneokind@franciscus.nl
of  de Opleidingsadviseur Opleiden en Ontwikkeling via mail m.verhulsdonk@franciscus.nl 

En heb je interesse? Bekijk dan of de vacature op dit moment open staat.  Is dit niet het geval? Meld je dan aan voor onze job alert om op de hoogte te blijven van onze nieuwste vacatures.