Opleiding tot hartfunctielaborant

verpleegkundige vervolgopleidingen

Wil jij aan de slag als hartfunctielaborant? Dat kan!

Ben je op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als hartfunctielaborant in een topklinisch ziekenhuis te werken? 
Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als hartfunctielaborant 

Als hartfunctielaborant werk je in opdracht van een medisch specialist en voer je zelfstandig onderzoeken uit bij patiënten. 
Daarnaast assisteer je de cardioloog bij ingrepen en onderzoeken aan het hart. 

Mede aan de hand van jouw onderzoeksresultaten kan de arts een succesvolle behandeling bepalen. Het onderzoek zelf staat echter niet alleen centraal. Een belangrijk onderdeel van de functie is het begeleiden van de patiënten voor, tijdens en na het onderzoek. Enerzijds moet je patiënten geruststellen en anderzijds moet je hen stimuleren zich volledig voor het onderzoek in te zetten om optimale onderzoeksresultaten te verkrijgen.
 

Opleiding

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

De opleiding tot hartfunctielaborant is een hbo-bacheloropleiding.

De duur van de opleiding is drie jaar (2 jaar opleiding tot basislaborant en 1 jaar specialisatie) en is opgedeeld in (praktijk)leerjaren. 

Op ieder willekeurig moment kan de opleiding in Franciscus Gasthuis & Vlietland starten.

Tijdens deze opleiding werk je op de hartfunctie afdeling binnen beide ziekenhuislocaties Gasthuis en Vlietland. 

Theoretisch gedeelte

De opleiding bestaat uit twee delen: een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het theoretisch deel wordt verzorgd door de LOI Hogeschool. Meer informatie over de opleiding vindt je hier: HBO-bachelor Hartfunctielaborant, werken en leren | LOI

Praktisch gedeelte binnen Franciscus

Het praktische gedeelte vindt plaats op de afdeling hartfunctie in Franciscus Gasthuis en/of Franciscus Vlietland. Gedurende de opleiding ontwikkel je en verzamel je bewijsstukken om je competenties aan te tonen in een digitaal portfolio.

Past deze opleiding bij jou?

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een:
•    HAVO-diploma
•    VWO-diploma
•    MBO 4-diploma
•    Propedeusegetuigschrift (HBO of WO)
•    Diploma kort HBO-programma LOI Hogeschool
•    Behaalde 21+ -toets (meer informatie over deze toets vind je op HBO-bachelor Hartfunctielaborant, werken en leren | LOI)

Salaris en collegegeld

Gedurende de opleiding heb je een leerarbeidsovereenkomst van 32-36 uur. Voor het salaris geldt het praktijkleerjaarsalaris conform de CAO-ziekenhuizen. De studie wordt volledig betaald door Franciscus.

Salaris_algemeen

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Verdere informatie over de functie en opleiding tot hartfunctielaborant is te verkrijgen bij de manager van de hartfunctieafdeling, via telefoonnummer 06 – 29 18 89 83 of opleidingsadviseur Leren & Ontwikkelen, via telefoonnummer 06 – 82 88 47 05.

Op onze vacaturepagina kun je zien of je kunt solliciteren voor een opleidingsplaats. Staat er momenteel geen vacature stel dan een job alert in.

Ben je na een selectieprocedure aangenomen? Dan start je eerste met een voorwerkperiode. Na de voorwerkperiode meld je je (na instemming van de afdelingsmanager) aan bij de LOI-hogeschool.