Teammanager Eten en Drinken
Wil je graag in een ziekenhuis werken waar geen dag hetzelfde is? Wil je meebouwen aan gezonde en duurzame voeding voor onze patiënten en collega’s? Durf jij regie te pakken, ook als het gaat om verzuim? Dan is de vacature teammanager Eten en Drinken iets voor jou!

Wat je gaat doen
Als teammanager geef jij samen met de afdelingsmanager en collega teammanagers leiding aan de (senior)voedingsassistenten op de verpleegafdelingen. Jij zorgt ervoor dat onze collega’s elke dag weer klaarstaan om onze patiënten op een gastvrije manier te voorzien van zes maaltijden per dag. Daarbij draait het niet alleen om lekker eten, maar ook om gezondheid, eiwitinname en duurzaamheid.
Je bent veel te vinden op de werkvloer en bent het gezicht van de afdeling. Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden, zorgt voor de juiste personele inzet en springt bij waar nodig. Daarnaast voer je sollicitatiegesprekken, jaargesprekken en verzuimgesprekken. Bij afwezigheid van de planner of afdelingsmanager neem jij het roer over. Kortom, jij zorgt dat alles op rolletjes loopt!
Jouw werkdag
Je stapt binnen, checkt snel het rooster en ziet dat je al een gemiste oproep hebt: een zieke collega. De dag begint dus meteen met je eerste puzzel. Met een kop koffie of thee in de hand kijk je hoe je de personeelsplanning voor de ontbijtronde rond krijgt. Je belt kort met de collega van de planning en denkt samen na over een goede oplossing. Daarna begroet je de eerste voedingsassistenten, maak je een praatje en wens je iedereen een goede dienst.
Je bespreekt de bijzonderheden van de dag met de senior voedingsassistenten en loopt vervolgens een ronde over de afdelingen. Wanneer je ziet dat een collega hulp nodig heeft, dan stroop je meteen je mouwen op. Je bent zichtbaar en aanspreekbaar. Geen kantoormanager, maar een meewerkend leider die weet wat er speelt.
Tussendoor schuif je aan bij een overleg met een zorgmanager over het optimaliseren van de werkprocessen. Daarna staat een verzuimgesprek op de agenda: met aandacht en open blik kijk je samen met je collega hoe je kunt ondersteunen richting terugkeer op de werkvloer.
In de middag bespreek je met collega’s van diëtetiek een mogelijke aanpassing in het menu en bereid je je voor op een jaargesprek. Ondertussen weten collega’s je te vinden voor kleine vragen, sparmomentjes of gewoon even een luisterend oor.
Jouw afdeling
De afdeling Facilitaire Dienst bestaat uit vier sectoren: Stafbureau, Hotelservices, Techniek & Beheer en Front Office. In totaal zetten ongeveer 600 collega’s zich dagelijks in om de beste ondersteuning te bieden aan onze patiënten en collega’s. Jij maakt onderdeel uit van de sector Hotelservices en dan specifiek voor de afdeling Eten & Drinken. Je werkt samen met de collega's van de keuken, voedingsadministratie, team- en zorgmanagers van de verpleegafdelingen en de managers van de Facilitaire Dienst.
Wat deze functie extra aantrekkelijk maakt? Je werkt afwisselend op onze locaties in Schiedam en Rotterdam. Zo leer je beide ziekenhuislocaties kennen en heb je volop afwisseling in je werk. Ook werk je samen met drie teammanagers binnen de afdeling Eten & Drinken.
Jouw profiel
- Je beschikt over een mbo-niveau 4 diploma richting Facilitair, Hotel- of Horecamanagement.
- Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
- Je hebt ervaring met leidinggeven en doet dit op een coachende manier.
- Je hebt ervaring met het terugdringen van verzuim.
- Je hebt kennis van HACCP-richtlijnen.
- Je vindt het geen probleem om af en toe te werken tot 20.00 uur, in het weekend of te starten om 7.00 uur.
- Je vindt werkgeluk, ontwikkeling van collega’s en vernieuwing in het team belangrijk.
Jouw aanbod
- Je wordt ingeschaald in FWG 50 van cao Ziekenhuizen. Dat is max. €4.631,- bruto per maand op basis van 36 uur.
- In augustus 2025, februari 2026 én augustus 2026 stijgen de lonen conform cao elke keer met 2%.
- Maar ook een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van allebei 8,33%.
- Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract voor 32 uur per week.
- Een baan in een topklinisch ziekenhuis. Wat dat precies betekent lees je hier.
- Een fijne werksfeer: bij ons zijn de lijnen kort, communiceren we open met elkaar, zijn we collegiaal en vinden we humor belangrijk!
- Goede bereikbaarheid van onze locaties.
- Kinderopvang bij Fransje Plukkebol; ons eigen kinderdagverblijf.
- Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden waarin je bijvoorbeeld extra verlof koopt of een fiets aanschaft.
- Sporten met korting, stoelmassages, vitaalcoaching en nog veel meer!
Sollicitatieprocedure
Solliciteren
Ben je enthousiast geworden en misschien wel de perfecte match? Solliciteer dan via onze website. Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging in je mail.
Selectie
We gaan direct met jouw sollicitatie aan de slag en bekijken op basis van je cv en (eventueel) je motivatiebrief of er een match is. We laten jou zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.
Kennismakingsgesprek
In het kennismakingsgesprek onderzoeken we of we bij elkaar passen. En natuurlijk is dit ook voor jou hét moment om te beoordelen of jij jezelf straks ziet werken in Franciscus. Stel dus gerust al jouw vragen! Let op: vaak volgt er nog een tweede kennismakingsgesprek.
Contract & arbeidsvoorwaarden
Gefeliciteerd, we zijn een match! We nodigen je graag uit voor een telefonisch gesprek waarin onze collega’s van Werving & Selectie jou alles vertellen over onze arbeidsvoorwaarden, jouw salaris, contract en alle andere faciliteiten die we jou bieden.
Om bij Franciscus te kunnen werken, heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Deze wordt voor jou aangevraagd aan het eind van het sollicitatieproces. De kosten hiervoor worden door ons vergoed.
Welkom!
Wat fijn dat je bij ons start! Voor jouw eerste werkdag ontvang je een uitnodiging voor onze Franciscus onboardingapp. Zo kun je alvast vanuit huis, de trein of waar dan ook, kennis maken met ons ziekenhuis. En natuurlijk word je goed opgevangen en ingewerkt op de afdeling.
Zet de stap naar Franciscus
Heb je vragen over de vacature teammanager Eten en Drinken? Neem contact op met Simone Schaap, afdelingsmanager Eten en Drinken, via telefoonnummer: 010-8930417. Bellen of WhatsAppen kan ook met onze recruiter Carmen Vermeulen-Nesse via telefoonnummer 06-82335063.
Interne kandidaten gaan voor in de procedure.
Zijn we in de gelukkige omstandigheid om erg veel sollicitaties te ontvangen? Dan kan het zijn dat we de vacature eerder sluiten.
Acquisitie plegen? Dat is voor deze vacature niet nodig!
Carmen Vermeulen - Nesse
Teammanager Eten en Drinken

Nu geen baan voor jou?
Meld je aan voor de Franciscus jobalert. Komt er een passende vacature vrij? Dan ontvang je automatisch een mail.