IC-verpleegkundige Sylvia

Verhuizen van Oost-Nederland naar de Randstad, dit is niet niks!

IC-verpleegkundige Sylvia deed dit en kwam, na gedegen vooronderzoek, werken op de IC van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Zij vertelt ons graag over haar keuze.

Wat een verandering! Vertel?

Zoals je hoort kom ik niet uit Oost-Nederland maar uit Limburg. Voor werk en privé ben ik hier heen verhuisd. Zoals je weet zijn er veel kansen voor IC-verpleegkundigen op het moment en ik ben dan ook in vijf verschillende ziekenhuizen op gesprek geweest en heb meegelopen. Toch had ik hier het beste gevoel. Leuke collega’s, een warm ontvangst en ik voelde me hier gelijk thuis. De bereikbaarheid is top én ik krijg de mogelijkheid om op termijn de opleiding tot SEH-verpleegkundige te doen!

Hoe bevalt het?

Over het algemeen is het een hele verandering: ik ben verhuisd naar de andere kant van het land én heb een nieuwe baan. Het is dus niet alleen wennen in een nieuwe werkomgeving maar ook in mijn nieuwe thuis. Maar het gaat hartstikke goed. Op korte termijn wil ik ‘gewoon’ even als IC-verpleegkundige werken maar in de toekomst wil ik de opleiding SEH-verpleegkundige doen. Inmiddels werk ik hier 4 maanden en het bevalt mij hier goed. We hebben een leuk team van specialisten, er mag veel en er kan veel.

Toch had ik hier het beste gevoel. Leuke collega’s, een warm ontvangst en ik voelde me hier gelijk thuis. De bereikbaarheid is top én ik krijg de mogelijkheid om op termijn de opleiding tot SEH-verpleegkundige te doen!

Hoe bedoel je: ‘er mag veel’?

Er wordt regelmatig aan je gevraagd of je mee wilt denken. Veel collega’s maken deel uit van werkgroepen. Ik vind dat iedereen in het team betrokken moet zijn en dat gebeurt hier heel goed.

Hoe zag jouw inwerkperiode er uit?

Ik had eerlijk gezegd het gevoel dat ik twee linker handen had. Werkafspraken en systemen zijn anders. Hier werken we met Hix en daar had ik nog nooit mee gewerkt. Ik werd in twee weken tijd echt aan de hand meegenomen en dat was voldoende om daarna zelfstandig aan de slag te gaan.

Loop eens een dag mee en ga uit van je gevoel

Wat zou je iemand willen meegeven die uit het oosten van het land hier heen wilt verhuizen?

Ik ben echt gegaan voor mijn gevoel. Mocht je willen ‘’emigreren’’, want zo noem ik het maar even, verdiep je dan echt in de ziekenhuizen. Loop eens een dag mee en ga uit van je gevoel. Voor mij heeft het westen ook veel meer te bieden. Den Haag op een steenworp afstand, het strand in de buurt en de bereikbaarheid van vrijwel alles is zoveel makkelijker. En eigenlijk valt de ‘cultuurshock’ mij wel mee!

Ook verhuisplannen? Kom ‘cultuur proeven’ op onze IC of loop eens een dagdeel mee met Sylvia! Meer informatie over werken op de IC vind je hier.