SEH-verpleegkundige Laura

Be yourself & fit to fly' op onze SEH

Laura werkt als SEH-verpleegkundige binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland. In dit interview vertelt zij wat zij zoal voorbij ziet komen op een werkdag, wat haar zo aanspreekt in Franciscus én welke casus voor haar het meest uitdagend is. Lees je mee?

Hoe ben je op de SEH terecht gekomen?

Na het behalen van mijn diploma Verpleegkunde heb ik gewerkt op een chirurgische afdeling. Maar eigenlijk wist ik toen al dat ik meer diepgang in de ziektebeelden zocht. De SEH trok mij daarom altijd al. Mijn einddoel? De ambulance op! Ik  zag dit dan ook als een mooie opstap. Hier kan ik ervaring opdoen en ‘vlieguren’ maken!

Er is altijd ruimte voor overleg en samen komen we tot een conclusie/oplossing. Het is echt teamwork, en dat werkt heel fijn!

Waarom Franciscus?

Door de zorg die we hier bieden. We zien hier veel verschillende soorten ziektebeelden voorbij komen, van hoog- naar laagcomplexe zorg en echt alles wat daar tussenin zit. Veel afwisseling dus! Franciscus is een groot ziekenhuis met 2 ziekenhuislocaties, maar het voelt kleinschalig. We hebben op de SEH ook een fijn team en er is écht een open relatie tussen artsen en verpleegkundigen. Er is altijd ruimte voor overleg en samen komen we tot een conclusie/oplossing. Het is echt teamwork, en dat werkt heel fijn!

Wat voor ziektebeelden zie je hier voorbij komen?

Echt van alles! Cardiale patiënten, chirurgische patiënten, alcoholmisbruik, COPD, buikklachten, herseninfarcten… ik kan zo nog wel even doorgaan. We zien hier trouwens ook veel kinderen op de SEH. Op de SEH in Franciscus Gasthuis hebben we namelijk een speciale acute kinderbehandelkamer. Hier worden filmpjes en spelletjes op de muur geprojecteerd wat de kinderen afleiding biedt. Erg tof! We hebben een nauwe samenwerking met kinderverpleegkundige die we bijvoorbeeld in de avond en nacht kunnen bellen om ons te ondersteunen. Zo bieden we echt kwalitatief hoge zorg. Ook kunnen we op onze SEH mensen in slaap brengen. Dat doen we bijvoorbeeld bij het terugplaatsen van een enkel of een schouder. Je wordt hier dus echt wel uitgedaagd!

Ook kunnen we op onze SEH mensen in slaap brengen. Dat doen we bijvoorbeeld bij het terugplaatsen van een enkel of een schouder. Je wordt hier dus echt wel uitgedaagd!

Welke casus is voor jou het meest uitdagend?

Een reanimatie. Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt dus daar zie ik nog wel een uitdaging. Verder vind ik echt de acute patiënt heel interessant waarbij je met verschillende soorten medicatie moet gaan werken en eigenlijk direct moet handelen.

We zijn een topklinisch ziekenhuis. Wat merk jij hiervan op de SEH?

Heel concreet en actueelwe hebben hier een SEH-arts die bevoegd en bekwaam is om te echoën. Hij leert ons als SEH verpleegkundigen om echogeleid te prikken. Dat is hartstikke leuk en interessant. Ook hebben we op beide ziekenhuislocaties een leerunit met SEH- en BMH studenten. Verder heeft iedereen een scholingsbudget waarmee je een opleiding mag doen of bijvoorbeeld symposia mag bijwonen. Zo volgt een collega SEH verpleegkundige een forensische opleiding. Stel dat we hier een zedendelict casus krijgen, dan kan zij zelf sporenonderzoek afnemen.

We hebben hier een SEH-arts die bevoegd en bekwaam is om te echoën. Hij leert ons als SEH verpleegkundigen om echogeleid te prikken.

Hoe zien de diensten op de SEH er uit?

Dat is voor beide ziekenhuislocaties anders. In Franciscus Gasthuis hebben we 12 1-persoonskamers, een 5-persoons low-care kamer en 9 observatorium bedden. We hebben dag-, avond- en nachtdiensten en we hebben daarnaast ook nog 2 soorten tussendiensten om de drukte beter op te kunnen vangen. Dat werkt heel fijn. Op de lowcare hebben we van 12.00 – 20.00 uur een tussendienst waar je als SEH-verpleegkundige alleen staat of samen met een leerling staat. Daarnaast hebben we van 10.00 – 18.00 uur een tussendienst op de SEH.

In Franciscus Vlietland is het net weer anders want daar worden geen nachtdiensten gedraaid. We hebben dagdiensten van 9.30 – 17.30 uur en avonddiensten van 15.15 – 23.15 uur. Daarnaast hebben we een coördinatordienst van 08.00 – 16.00 uur en een tussendienst van 12.00 – 20.00 uur om de extra drukte op te vangen en mee te triëren.

Wat wil je een nieuwe collega meegeven?

Wil je hier komen werken dan moet je humor hebben, flexibel inzetbaar zijn én sociaal zijn. Je moet echt kunnen doorpakken en niet twijfelen om je onzekerheid uit te spreken. “Be yourself en fit to fly” zeggen we hier altijd!

Wil jij ook werken op onze SEH? Of sfeer proeven en een keer meelopen? Trek de stoute klompen aan en bekijk onze vacatures hier.