Voor je Coschap

Neem deze pagina goed door om een vliegende start te maken met je coschap. Hieronder vind je een checklist, om te zorgen dat je niets vergeet!
Voorbereiding voor je stage

Checklist

Hartelijk welkom door dr. Claes

Beste coassistent, 

Hierbij heet ik je van harte welkom in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Wij hopen dat je een leerzaam coschap in ons ziekenhuis tegemoet gaat in een prettige en stimulerende leeromgeving. 

Je coschap in het Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat beginnen! Omdat wij begrijpen dat dat best spannend is, vind je op deze website alvast alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid te beginnen met je coschap. Lees dit dus goed door, zodat je geen belangrijke informatie mist!  

In samenspraak met de coassistenten opleiders willen wij, als Franciscus Academie er alles aan doen om jouw coschap tot een succes te maken. En dat lukt meestal ook, gezien de goede beoordelingen van jullie voorgangers. Maar wij zijn continu op zoek naar verbeteringen. Daar hebben wij jullie feedback voor nodig. Vul daarom evaluatieformulieren in en kom naar de co-lunches om zaken ter verbetering aan te geven. 

Helaas kan het eens voorkomen dat de kwaliteit niet voldoet aan de afgesproken normen. Schroom dan niet om contact te zoeken met een medewerker van de Franciscus Academie of ondergetekende. Ook voor opmerkingen over vakoverstijgende zaken (zoals patiëntveiligheid, ethische dilemma’s, bejegening) kun je bij ons terecht. Samen kunnen we het coschap maken tot een van de indrukwekkendste stages tijdens jouw studie. 

Rest ons om je een leuke en leerzame tijd in het Franciscus Gasthuis & Vlietland toe te wensen! 

Dr. Franka Claes, Neuroloog

Affiliatiecoördinator coassistenten

 010-893 5141 

J.Claes@Franciscus.nl  

Franka Claes, affiliatie coördinator

 

Intredeonderzoek Infectiepreventie

Vul uiterlijk 2 weken voorafgaand aan je coschap de vragenlijst van de afdeling infectiepreventie in via deze link.  En stuur deze, samen met een kopie van onderstaande documenten op naar de afdeling infectiepreventie immuniteitvaccinaties@franciscus.nl

 • Kopieën vaccinatiegegevens
 • Titerbepaling Hepatitis B
 • Geldige mantoux verklaring (maximaal 6 maanden oud). Deze kun je verkrijgen via het Erasmus MC.

Mocht je om principiëIe redenen vaccinaties weigeren, dan kun je niet werken op bepaalde risico afdelingen. Hiervoor dien je het formulier bij weigering vaccinaties in te vullen en mee te sturen met bovenstaande documenten.

Let op: Wanneer je deze zaken niet in orde hebt gemaakt, kun je niet starten met je coschappen in het Franciscus.

Voor vragen over de infectiepreventie, mantoux en vaccinaties kun je contact opnemen met de afdeling infectiepreventie immuniteitvaccinaties@franciscus.nl

ICT

Op je privé/studenten-mailadres (check ook je SPAM mailbox) ontvang je 3 dagen voor je coschap een e-mail met een gebruikersnaam (je personeelsnummer) en een tijdelijk wachtwoord voor je basisaccount. Op de 1e stagedag moet je langslopen bij de ICT-helpdesk om je personeelspas te activeren. Wanneer er verder nog problemen zijn dan kun je contact opnemen met de helpdesk van de ICT via telefoon 010-46(17575).

In ons ziekenhuis werken we met de applicaties MS TEAMS en Lifesize. 

Teams: je inloggegevens van het ziekenhuis zijn automatisch de inloggegevens voor je MS Teams account. 

Lifesize: dit is een applicatie die in sommige gevallen nog gebruikt wordt voor (digitale overleggen, de overdracht of onderwijsmomenten). Via je vakgroep krijg je de link zodat je deze bijeenkomsten ook digitaal bij kunt wonen. Het is niet nodig om de applicatie te downloaden of een account aan te maken. 

Personeelspas

Voorafgaand aan je coschap (dit kan ook op de 1e dag vóór de centrale ontvangst) laat je je personeelspas maken bij het servicebureau.

In de digitale rondleiding zie je per locatie waar je het servicebureau kunt vinden.

(locatie Gasthuis 2e etage tegenover de lift, locatie Vlietland begane grond eind van de centrale hal rechtsaf, gang door)

Digitale rondleiding

In de digitale rondleiding kun je per locatie alvast een kijkje nemen waar de belangrijkste zaken zich bevinden. 

In de rondleiding zijn een aantal belangrijke filmpjes opgenomen. Zorg dat je deze bekeken hebt.  Je vindt de links naar de filmpjes ook hieronder onder het kopje '(Verplichte) filmpjes'.

Rondleiding Franciscus Vlietland

Rondleiding Franciscus Gasthuis

(Verplichte) filmpjes

Hieronder de links naar de (verplichte) filmpjes uit de rondleiding:

Vakgroepinformatie

Lees de informatie door van de vakgroep waar jij je coschappen gaat lopen. 

Naar de vakgroep informatie

1e dag van je coschap

Lees deze informatie goed door, want het verschilt per coschap waar en wanneer je je moet melden. 

Algemeen

Centrale ontvangst met andere coassistenten die deze dag met hun coschap beginnen.

Tijdens deze ontvangst komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Welkom door Franciscus Academie

 • Controleren persoonsgegevens

 • Toegangspasje maken (indien je dit niet van te voren hebt gedaan)

 • Dienstkleding regelen

 • ICMT: account verifiëren

Waar moet je je melden?

 • Franciscus Gasthuis: Meld je om 9.00 uur bij de bibliotheek (2e etage, ruimtenummer 2D025, )
 • Franciscus Vlietland: Meld je om 9.00 uur bij de receptie in de centrale hal

Uitzonderingen:

 • Dermatologie coassistenten nemen niet deel aan de introductie, Meld je om 7.45 uur bij de polikliniek Dermatologie (loc. Gasthuis) op de 3e etage, balie 368)
 • KNO coassistenten van alle locaties nemen niet deel aan de introductie: meld je om 8.30 uur op de polikliniek KNO locatie Vlietland
 • Oogheelkunde coassistenten van alle locaties: Meld je om 8.00 uur op de polikliniek Oogheelkunde locatie Vlietland, meld je daarna om 9.00 uur in de receptie van de centrale hal voor de centrale opvang.