Opleiding tot vasculair diagnostisch laborant

dialyse

Wil jij aan de slag als vasculair diagnostisch laborant? Dat kan!

Ben je op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als vasculair diagnostisch laborant in een topklinisch ziekenhuis te werken? 
Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als vasculair diagnostisch laborant

Als vasculair diagnostisch laborant (vaatlaborant) verricht je, onder eindverantwoordelijkheid van de medisch specialist, zelfstandig vasculair onderzoek en lever je poliklinische en klinische non-invasieve vasculaire diagnostiek. Daarnaast assisteer je de medisch specialist bij minimaal invasieve therapie voor patiënten met vasculaire problemen, zoals endovasculaire laserbehandeling, sclerocompressietherapie en bij de behandeling van een aneurysma spurium.

De onderzoeken die je uitvoert duren vaak lang en kunnen voor de patiënt intensief zijn. De omgang met mensen is hierdoor een belangrijk onderdeel van je werk. Je begeleidt de patiënt en stelt deze op zijn gemak.

IC

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

De opleiding tot vasculair diagnostisch laborant is een post-HBO opleiding.

De opleiding duurt 1 jaar en start in januari en bestaat uit 40 bijeenkomsten.

De instapmodule bestaat uit zeven bijeenkomsten en start in oktober.

Theoretisch gedeelte

Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door Inholland Academy (locatie Haarlem).

De opzet in modulen is als volgt:

•    Instapmodule
•    Module VDL 1 (halsvaten)
•    Module VDL 2 (aorto-iliacaal en benen arterieel)
•    Module VDL 3 (benen veneus)
•    Module VDL 4 (shunts en verdieping)

Past deze opleiding bij jou?

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een:

•    Diploma verpleegkundige of een (para-)medische opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld operatiekamer-assistent, radiodiagnostisch laborant, klinisch neurofysiologisch laborant verpleegkundige

Er geldt een voorwerkperiode van minimaal drie maanden, waarin je kennis maakt met de alle facetten van het vasculair centrum. Deze voorwerkperiode moet met een voldoende praktijkbeoordeling afgesloten worden.
 

Salaris en collegegeld

Het salaris is volgens de cao-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleiding volledig. Als je de opleiding vroegtijdig beëindigt, geldt er een terugbetalingsregeling. Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt verder goede arbeidsvoorwaarden en aanvullende faciliteiten. 

Salaris_algemeen

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Voor meer informatie over de opleiding vasculair diagnostisch laborant kun je contact opnemen met de afdelingsmanager(010-4616285).