Opleiding tot gipsverbandmeester

Gipsverbandmeester

Wil jij aan de slag als gipsverbandmeester? Dat kan!

Ben je op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als gipsverbandmeester in een topklinisch ziekenhuis te werken? 
Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als gipsverbandmeester

Als gipsverbandmeester leer je zelfstandig aanleggen, controleren en verwijderen van (im)mobiliserende, corrigerende en ondersteunende voorzieningen en materialen bij zorgvragers met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Naast de technische handelingen heb je een belangrijke informerende rol naar de zorgvragers toe. Je informeert de zorgvragers over de gevolgen van de aan te brengen voorzieningen en je geeft advies over hygiëne, mogelijkheden en oefeningen die het genezingsproces kunnen bevorderen.

De gipskamer is een onderdeel van de polikliniek Chirurgie. Er is een team gipsverbandmeesters werkzaam. De gipskamer werkt voor de verpleegafdelingen, diverse poliklinische specialismen zoals Chirurgie, Orthopedie, Plastische Chirurgie, Neurochirurgie, Revalidatie Geneeskunde en wordt er regelmatig op de Spoedeisende Hulp en OK geassisteerd.
 

Gipsverbandmeester (2)

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

De opleiding start in september en duurt vijftien tot achttien maanden bij een dienstverband van 27-36 uur.

Tijdens het praktijkdeel werk je op de gipsverbandkamers in het Gasthuis en Vlietland.

Theoretisch gedeelte

De opleiding is CZO erkend en bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Het theoretische deel volg je bij ErasmusMC Academie en bestaat uit gemiddeld 13 scholingsdagen, verdeeld over zes cursusblokken en een aantal terugkom/toets dagen.

EPA gericht onderwijs

Het onderwijs is EPA-gericht. Er wordt gewerkt met 6 EPA’s die uitgewerkt zijn voor de opleiding tot gipsverbandmeester. De competenties zijn: 

Kern EPA’s

·    MO-GVM-1 
Het uitvoeren van basis gips- en verbandtechnieken aan het steun- en bewegingsapparaat van de bovenste- en onderste extremiteit in laag complexe situaties.

·    MO-GVM-2 
Behandeling van een volwassen zorgvrager met een aandoening en/ of letsel aan het steun- en bewegingsapparaat van de bovenste extremiteit.

·    MO-GVM-3 
Behandeling van een volwassen zorgvrager met een aandoening en/of letsel aan het steun- en bewegingsapparaat van de onderste extremiteit.

·    MO-GVM-4 
Behandeling van een kind met een aandoening en/of letsel aan het steun- en bewegingsapparaat (0–18 jaar).

·    MO-GVM-5 
Behandeling van een zorgvrager met een primair en/of secundair genezende wond.

·    MO-GVM-6 
Behandeling van een oudere of kwetsbare zorgvrager met een chronische aandoening van het steun- en bewegingsapparaat.

Specieke EPA’s

•    MO-GVM-7
Behandeling van een kind met een specifieke aandoening van het steun- en bewegingsapparaat (0- 18 jaar)
•    MO-GVM-8
Behandeling van een zorgvrager met een letsel van het steun- en bewegingsapparaat door middel van een verkort trauma traject

De opleiding werkt met een elektronische leeromgeving en digitaal portfolio, waarin je bewijzen verzameld waarmee je je competenties aantoont. 

Past deze opleiding bij jou?

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een:
 
·    Diploma hbo-verpleegkunde (BIG geregistreerd)
·    Of Diploma fysiotherapie (BIG geregistreerd)
 
Er geldt een voorwerkperiode van ongeveer 6 maanden, waarin je kennis maakt met de alle facetten van de gipskamers. Deze voorwerkperiode moet met een voldoende praktijkbeoordeling afgesloten worden.
 

Salaris en collegegeld

Het salaris is volgens de cao-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleiding volledig. Als je de opleiding vroegtijdig beëindigt, geldt er een terugbetalingsregeling. Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt verder goede arbeidsvoorwaarden en aanvullende faciliteiten

Salaris_algemeen

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Voor nadere informatie over de opleiding tot gipsverbandmeester kun je contact opnemen met de afdelingsmanager of praktijkbegeleider van de gipskamers (voor locatie Vlietland 010-8935356  en voor locatie Gasthuis 010-4616776).

En heb je interesse? Bekijk dan of de vacature op dit moment open staat.  Is dit niet het geval? Meld je dan aan voor onze job alert om op de hoogte te blijven van onze nieuwste vacatures.