Opleiding tot dialyse assistent

dialyse vpk

Wil jij aan de slag als dialyse assistent? Dat kan!

Ben je op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als dialyse assistent in een topklinisch ziekenhuis te werken? 
Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als dialyse assistent

Als dialyse assistent begeleid je patiënten die een laag complexe nierfunctie vervangende behandeling ondergaan op de afdeling. Deze patiënten zijn vaak langdurig aan het ziekenhuis verbonden en komen drie keer per week voor een dialysebehandeling.

Je hebt een belangrijke sociale rol in de opvang van deze patiënten en hun familieleden.
Daarnaast ontwikkel je op de afdeling technische vaardigheden en inzichten met betrekking tot specifieke dialyseapparatuur. 

Ons moderne Dialysecentrum Franciscus Gasthuis & Vlietland is het grootste dialyse centrum van Nederland. De medewerkers van de afdeling werken met veel enthousiasme samen aan de zorg, die volgens de methode 'patiëntgerichte verpleging' is georganiseerd. Het stimuleren van zelfzorg is daarbij een uitgangspunt. Regelmatig worden nieuwe technieken en behandelmethodieken op de afdeling geïntroduceerd. De afdeling besteedt bovendien veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en er zijn diverse (bij)scholingen.

dialyse

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

De opleiding start 2 keer per jaar in april en november.

De opleiding duurt 6 tot 9 maanden.

Je doet praktijkervaring op binnen het Dialysecentrum van onze locaties. 

Theoretisch gedeelte

Het theoretisch gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door de Amstel Academie in Amsterdam: Amsterdam UMC, Locatie VUmc - Dialyse-assistent

Het theoretisch gedeelte van de opleiding omvat in totaal 13 lesdagen. Klinisch redeneren is een belangrijk onderdeel van de opleiding: je leert alle parameters van de patiënt te ordenen en interpreteren aan de hand van een vaste systematiek. 

Past deze opleiding bij jou?

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van een:

•    Diploma niveau 3 (ziekenverzorgende, doktersassistent) of 
•    Diploma niveau 4 (verpleegkundige)

Er geldt een voorwerkperiode van minimaal drie maanden, waarin je kennis maakt met de alle facetten van het Dialysecentrum. Deze voorwerkperiode moet met een voldoende praktijkbeoordeling afgesloten worden.
 

Salaris en collegegeld

Het salaris is volgens de cao-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleiding volledig. Als je de opleiding vroegtijdig beëindigt, geldt er een terugbetalingsregeling.

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt verder goede arbeidsvoorwaarden en aanvullende faciliteiten. 

Salaris_algemeen

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Voor meer informatie over de opleiding tot dialyseverpleegkundige kun je contact opnemen met de afdelingsmanager of praktijkbegeleider via telefoonnummer 010-4616312 (locatie Gasthuis) of 010-8931120 (locatie Vlietland). Een rondleiding behoort tot de mogelijkheden. Eén dag meelopen op één van onze locaties is essentieel onderdeel van het sollicitatieproces. 

 En heb je interesse? Bekijk dan of de vacature op dit moment open staat (link vacatures).  Is dit niet het geval? Meld je dan aan voor onze job alert om op de hoogte te blijven van onze nieuwste vacatures.