Opleiding tot Basis Acute zorg verpleegkundige

SEH

Wil jij aan de slag als Basis Acute Zorg (BAZ) verpleegkundige? Dat kan!

Ben je op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als Basis Acute Zorg (BAZ) verpleegkundige in een topklinisch ziekenhuis te werken? 
Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als Basis Acute Zorg (BAZ) verpleegkundige

Als BAZ-verpleegkundige werk je op de acute as afdelingen van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Op dit moment is dit alleen nog op de Intensive Care afdeling, maar er wordt onderzocht naar de mogelijkheid om de BAZ verpleegkundige ook in te zetten op de andere acute af afdelingen nl. de Cardiac Care Unit, Spoedeisende Hulp  en de Recovery.

Je verleent als BAZ verpleegkundige de zorg aan een een stabiele patiënt waarbij een of meerdere vitale functies van de patiënt wordt ondersteund. De patiënt reageert goed op de therapie. Naast je eigen waarneming, kennis en inzicht, interpreteer je ook de gegevens afkomstig van de op de patiënt aangesloten apparatuur. Je moet snel en efficiënt kunnen werken en je moet de gezondheidstoestand van de patiënt goed en snel kunnen beoordelen. Daarnaast heb je een belangrijke rol in de opvang en begeleiding van de familie van patiënten. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat, ben je werkzaam op de IC en kan je in de toekomst ingezet worden op andere acute afdelingen.. 

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft 2 IC afdelingen met in totaal 17 bedden. Op beide locaties zal je werkzaam zijn. Je directe collega’s zijn IC verpleegkundigen (in opleiding), intensivisten, arts assistenten, BAZ verpleegkundigen, afdelingsassistenten en de secretaresse. 

IC

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

Er zijn gedurende het jaar meerdere startmomenten.

De duur van de opleiding is 6 maanden bij een volledig dienstverband (28-36 uur).

Tijdens de opleiding werk je op de IC-afdelingen van het Gasthuis en het Vlietland.

Theoretisch gedeelte (opleidingsinstituut ENI)

Het ENI (Expert Nightingale Instituut) verzorgt het theoretisch gedeelte van de opleiding.

EPA gericht onderwijs

De opleiding is opgebouwd aan de hand van EPA’ s. De EPA's die je tijdens de opleiding tot BAZ-verpleegkundige in het Franciscus Gasthuis & Vlietland behaalt, zijn: 

Kern EPA’s 

•    AZ-FO-1 (BAZ) Controleren en onderhouden van de werkplek in de acute setting 
•    AZ-FO-2 (BAZ) Zorgdragen voor de eerste (initiële) opvang van een zorgvrager binnen de acute setting 
•    AZ-FO-3 (BAZ) Laagcomplexe zorg verlenen aan een zorgvrager binnen de acute setting 
•    AZ-FO-4 (BAZ) Midden complexe zorg verlenen aan een zorgvrager binnen de acute setting 

Past deze opleiding bij jou? 

Als je deze opleiding wilt volgen, ben je in ieder geval in het bezit van: 

•    Diploma verpleegkundige MBO of HBO (BIG-geregistreerd) 
•    Minimaal zes maanden werkervaring als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis  

Er geldt een voorwerkperiode van minimaal 2 maanden, waarin je kennis maakt met de alle facetten van de IC. Deze voorwerkperiode moet met een voldoende praktijkbeoordeling worden afgesloten om met de opleiding te starten.  

Na de het behalen van het certificaat BAZ-verpleegkundige kan je naast de IC in de toekomst ook ingezet worden op de CCU (Cardiac Care Unit), SEH (Spoedeisende Hulp) of Recovery.
Tevens geeft dit certificaat je vrijstellingen voor de verpleegkundige vervolgopleiding binnen de acute as (CCU, SEH, Recovery, IC).

Salaris en collegegeld

Het salaris is volgens de cao-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleiding volledig. Je betaalt zelf geen studiekosten. Als je de opleiding vroegtijdig beëindigt, geldt er een terugbetalingsregeling. 

Salaris_algemeen

Informatie nodig of wil je solliciteren?  

Voor meer informatie over de opleiding tot BAZ-verpleegkundige kun je contact opnemen met de teammanager IC , Debbie Gielen via telefoonnummer 010- 461 6240. Zij kan je ook meer vertellen over de mogelijkheden van een vrijblijvende rondleiding op onze IC-afdeling. 
 
En heb je interesse? Bekijk dan of de vacature op dit moment open staat.  Is dit niet het geval? Meld je dan aan voor onze jobalert om op de hoogte te blijven van onze nieuwste vacatures.