Opleiding mbo-verpleegkundige

wondverpleegkundige_2

Ben je op zoek naar afwisseling in je werk, uitdaging en zet je graag jouw sociale vaardigheden in? Én lijkt het jou mooi om als mbo verpleegkundige in een Topklinisch Ziekenhuis samen met een team verpleegkundigen en specialisten jouw aandacht in te zetten om de beste zorg te verlenen? Dit is de kans om jouw loopbaan als verpleegkundige te starten of voort te zetten! Binnen Franciscus bieden wij in samenwerking met het Albeda Zorgcollege verschillende opleidingsvarianten aan.

Jouw baan als verpleegkundige

Wist je dat verpleegkundigen veel meer doen dan injecties geven en patiënten wassen? Als verpleegkundige in het ziekenhuis ondersteun je de patiënt bij ziekte door o.a. voorlichting te geven, de zorg te coördineren, begeleiding te bieden én (complexe) verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Denk hierbij aan het prikken van infusen en het toedienen van sondevoeding. In het ziekenhuis krijg je daarnaast te maken met een grote diversiteit aan patiënten: van jong tot oud, snijdend of beschouwend en van midden- en laag-complex tot hoog-complexe zorg. Hierdoor leer je klinisch redeneren en is écht geen enkele dag hetzelfde! En ben je ambitieus? Dan kun je je binnen Franciscus later nog verder ontwikkelen tot gespecialiseerd verpleegkundige of hbo(regie)-verpleegkundige. 

Goed om te weten: het beroep verpleegkundige is een beschermd beroep en de opleiding moet voldoen aan de eisen beschreven in de Wet BIG (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). Als gediplomeerd verpleegkundige word je geregistreerd in het BIG-register.
 

Kinder

Informatie over de opleiding

Praktisch gedeelte binnen Franciscus

Leren binnen Franciscus doe je onder de passende begeleiding van onze praktijk- en werkbegeleiders. Zij leren jou het vak door jou:

•    direct de theorie van school in de praktijk te laten toepassen.
•    te ondersteunen tijdens jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling in relatie tot het verpleegkundig beroep.
•    te laten ervaren hoe het is om de patiëntenzorg te geven.
•    de gesprekken te laten voeren met patiënten en hun naasten.
•    verpleegtechnische handelingen te laten oefenen en zelf doen.
•    te laten samenwerken met onze verschillende zorgprofessionals in het ziekenhuis.

Je krijgt overigens de mogelijkheid om op verschillende beschouwende en snijdende afdelingen op onze beide ziekenhuislocaties ervaring op te doen. Dit zorgt voor een compleet beeld van ons topklinisch ziekenhuis en wat jouw toekomstige functie als mbo-verpleegkundige inhoud. Wij bieden onze studenten tevens coaching aan gedurende het praktijk-/leertraject. Als STZ Opleidingsziekenhuis bieden wij ook onze mbo-verpleegkundige studenten de mogelijkheid om hun kwaliteitsverbeterplan te presenteren tijdens onze jaarlijkse Wetenschapsweken.

BOL variant

Deze variant met stages duurt 4 jaar.

Klik hier voor de inhoudelijke informatie op het BOL traject van de Albeda Zorgcollege website. 

Wij bieden jou de stageplekken aan op een van onze leerunits en het Zorginnovatiecentrum. Dit alles gebeurt in samenspraak met de Beroepspraktijkvorming (BPV)-coördinatoren van ons ziekenhuis en Albeda Zorgcollege. Op stages vind je meer informatie over stages bij Franciscus.

BOL-BBL variant

Klik hier voor de inhoudelijke informatie van de BOL-BBL variant op de Albeda Zorgcollege website. Hier vind je alles over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure. 

Deze variant verloopt in het eerste jaar met in totaal 4 snuffelstagedagen en kom je echt kennismaken met ons ziekenhuis. 

Vervolgens kom je op dezelfde afdeling in je tweede jaar als tijdens jouw eerste kennismaking 40 weken stage lopen. Het voordeel van dezelfde afdeling is dat je weer snel kan wennen aan jouw omgeving en het team kent! 

In het derde jaar staat het jou vrij om bij ons te komen werken en leren in de BBL route. Je komt dan in dienst en bent medewerker. Je gaat dan 1 dag per week naar school. Wil je toch liever de BOL route vervolgen? Daarin ben jij vrij om te bepalen! Start je met de BBL-route (vanaf het derde jaar), dan betalen wij jouw opleiding en boeken. Ook krijg je vanaf dat moment een leerling salaris. Benieuwd of er mogelijkheden zijn? Bekijk onze vacatures

Onze vacature voor dit traject staat begin december weer online!

Let op: Bij de start van het derde jaar dien je 18 jaar te zijn. 

BBL-variant

Dit traject is ook wel bekend onder de noemer 'leren-werken'. Je komt in dienst van het ziekenhuis en combineert school met het leren in de praktijk. 

De opleiding duurt 3,5 jaar. Meer informatie is hier te vinden op Albeda Zorgcollege.

De eerste 20 weken (beroepsvoorbereidende periode) ontvang je zakgeld conform de cao ziekenhuizen. Je hebt gedurende deze leerperiode een leerovereenkomst met het ziekenhuis en na de afronding wordt deze overeenkomst omgezet in een leerarbeidsovereenkomst (LAO) bij een 32- of 36-urig contract. Voor de duur van je opleiding ontvang je salaris en wij betalen jouw opleiding volledig. Je hoeft dus geen collegegeld en studieboeken te betalen! De studieboeken krijg je in bruikleen en zijn na het behalen van je diploma van jou. 

Solliciteren is alleen mogelijk voor de jaarlijkse start in februari en september. Benieuwd of er mogelijkheden zijn? Bekijk onze vacatures. We starten meestal in mei en september met werven.

Past deze opleiding bij jou?

Spreekt een van deze trajecten jou aan en denk je stevig in de Franciscus klompen te staan? Ben jij geduldig, begripvol, sociaal vaardig en zijn die onregelmatige werktijden voor jou geen probleem? Dan zien wij jou graag solliciteren voor deze opleiding!

En...onze vacature BOL-BBL staat weer open!! Neem snel een kijkje.

Belangrijk: om in aanmerking te komen voor een opleiding ben je in het bezit van een diploma of bewijs:

•    MAVO 4 (niveau-D) / VMBO (theoretische leerweg)
•    HAVO/ VWO
•    Overgangsbewijs van HAVO 4 naar HAVO 5 (of hieraan gelijkwaardig diploma)
•    MBO-niveau 4

Let op: Wij bieden momenteel geen mogelijkheid voor Verzorgende IG om een traject mbo-verpleegkundige bij ons te volgen, tenzij je al binnen Franciscus werkt.

Salaris

Tijdens een eerstejaars stage ontvang je zakgeld conform de CAO-ziekenhuizen. Tijdens een leerarbeidsovereenkomst (LAO) bij een 32- of 36-urig contract. 

BBL studenten ontvangen een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Het salaris is volgens Cao Ziekenhuizen.

Voor de duur van je opleiding ontvang je salaris en wij betalen jouw opleiding volledig. 
Je hoeft dus geen opleidingskosten en studieboeken te betalen! 
De studieboeken krijg je in bruikleen van Franciscus en zijn na het behalen van het diploma van jou.

Salaris_algemeen

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Voor de BBL opleiding in september 2024 zijn er momenteel geen opleidingsplaatsen. In september/oktober 2024 gaan we weer werven voor de plekken in februari 2025. 

Meld je alvast aan voor onze Job alert om op de hoogte te blijven van de nieuwe vacatures.
Belangrijk: kies bij soort vacature voor 'leerling/opleiding'.

Contact

Wil je meer weten over deze trajecten? Neem dan gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs binnen de Academie mbo-expertgroep door te mailen naar: mboexpertgroep@franciscus.nl