Masteropleiding tot Physician Assistant

ANIOS / Arts-assistent

Wil jij aan de slag als Physician Assistent? Dat kan!

Ben jij een HBO afgestudeerde professional binnen de gezondheidszorg, op zoek naar uitdaging, afwisseling in je werk en lijkt het je mooi om als Physician Assistent in een topklinisch ziekenhuis te werken? Dan is dit de kans om jouw loopbaan binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland te starten.

Jouw functie als Physician Assistent

Als Physician Assistent (PA) ben je een gespecialiseerd professional die onderdeel is van het medisch behandelteam, en neem je medische handelingen over van de arts. Je kunt werken op verschillende plekken in het ziekenhuis, van verpleegafdeling tot polikliniek en van Spoedeisende Hulp tot de operatiekamers. Een PA draagt bij aan de continuïteit en de kwaliteit van de medische zorg en is hier een spin in het web.  Je onderzoekt, behandelt en begeleidt jouw eigen patiëntengroepen.  Ook draag je bij aan betere zorg door het opstellen en up to date houden van protocollen of het deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie over de functie is te vinden in het beroepsprofiel PA Beroepsprofiel van de Nederlandse Associatie voor Physician Assistant.
 

CCU_jouw functie

Informatie over opleiding

Duur van de opleiding

De opleiding start jaarlijks in september.

De duur van de opleiding is 2,5 jaar waarbij je één dag per week naar school gaat. Het gaat hier om een duale opleiding, waarbij je minimaal een contract van 32 uur hebt, met de voorkeur voor 36 uur.

Theoretisch gedeelte

De duale MPA opleiding kan in Franciscus Gasthuis & Vlietland gevolgd worden bij de Hogeschool Rotterdam (zie hier meer info) of bij de Hogeschool Utrecht (zie hier meer info).

Tijdens de duale MPA opleiding:
•    Ontwikkel je de competenties die je nodig hebt als PA, zoals bijvoorbeeld medische deskundigheid, leiderschap, samenwerking en evidence based medicine.
•    Leg je een brede basis voor medische kennis en vaardigheden, en specialiseer je je in jouw eigen werkcontext. 
•    Leer je in de praktijk van zowel jouw eigen specialisme als van andere specialismen via praktijkstages.
•    Maak je een persoonlijk opleidingsplan samen met je opleider. De competenties worden hierin gekoppeld aan specifieke beroepstaken.

Praktisch gedeelte binnen Franciscus

Je wordt begeleid door een medisch specialist (de medisch opleider) en (indien aanwezig) een gediplomeerd PA of Verpleegkundig Specialist. Gedurende de gehele opleiding werk je onder supervisie binnen het specialisme waarvoor je wordt opgeleid.

Past deze opleiding bij jou?

•    Je hebt een afgeronde geaccrediteerde hoger beroepsopleiding (hbo bachelor) in de gezondheidszorg
•    Je hebt minimaal twee jaar relevantie praktijkervaring in de directe patiëntenzorg
•    Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal
•    Je wilt meer medische verantwoordelijkheden en nauw samenwerken met de medisch specialist 

Voldoe je niet aan de toelatingseisen, dan is er voor verpleegkundigen met bijvoorbeeld een inservice-A opleiding of diploma als operatie assistent of anesthesie medewerker de mogelijkheid tot een instroomassessment. De aanmelding voor het assessment moet minimaal drie maanden voor de start van de opleiding binnen te zijn.

Salaris en collegegeld

Het salaris is conform de CAO-ziekenhuizen. Franciscus Gasthuis & Vlietland betaalt de opleidingskosten volledig; er is wel sprake van een terugbetalingsregeling. Als een assessment noodzakelijk is, wordt ook dit volledig vergoed. De MPA is een gesubsidieerde opleiding en landelijk zijn er een beperkt aantal bekostigde opleidingsplaatsen.

Salaris_algemeen

Informatie nodig of wil je solliciteren?

Als er opleidingsplaatsen beschikbaar zijn, plaatsen we de vacature online.  Is dit niet het geval? Meld je dan aan voor onze job alert om op de hoogte te blijven van onze nieuwste vacatures.  

Voor meer informatie over de opleiding tot Physician Assistant  kun je contact opnemen met de Franciscus Academie via franciscusacademie@franciscus.nl