Stages

Zoek jij een stage die niet alleen een verplicht onderdeel van je opleiding is, maar ook dé kans om een glimp op te vangen van jouw toekomstige carrière. Wij spelen graag een rol in jouw ontwikkeling!
Kinder

Als je droomt van een toekomst als verpleegkundige, helpende in de zorg en welzijn, of doktersassistent, is een stage in Franciscus een mooie kans. 

De stageplekken voor deze opleidingen zijn speciaal gereserveerd voor studenten van Hogeschool Rotterdam en Albeda Zorgcollege. Deze onderwijsinstellingen regelen de match tussen jou en de stageplaats. 

Helaas is het niet mogelijk om individueel een stageverzoek in te dienen. Informeer bij het stagebureau van jouw school of jouw opleiding een stageplek in ons ziekenhuis mogelijk maakt.

Benieuwd naar de specifieke stagemogelijkheden bij Franciscus? Bekijk onderstaande overzicht. 

 

Stages in de zorg of andere afdelingen

Overzicht stages 2023-2024
Soort stage  Voor wie  Hoe aanmelden  
Beroepsstage mboStageplaats MBO BOL Verpleegkundige  

De beschikbare stageplaatsen op de verpleegafdelingen zijn gereserveerd voor studenten van het Albeda College en Hogeschool Rotterdam, waar wij overeenkomsten mee hebben. Mocht je via het Albeda College in aanmerking willen komen, dan adviseren wij je om daar te informeren voor de beschikbare stageplaatsen. 

 

Beroepsstage mboOpleidingsplaats MBO BBL Verpleegkundige  

Het ziekenhuis biedt voor februari en september mogelijkheden voor het BBL traject. Voor recente informatie check de  vacaturesite: Vacatures | Franciscus werken bij  

Staat de vacature niet online dan kan je een job alert aanmaken: Job alert | Franciscus werken bij . Zodra de vacature online komt krijg je een seintje.  

(Vacature online in sept-okt voor start feb, mei-juni voor start sept)  

  

Daarnaast is het beleid dat het Franciscus Gasthuis & Vlietland geen leerlingen overneemt van andere zorginstellingen in de regio.  

  

Op onze website kan je meer informatie vinden over de opleiding verpleegkundige: Opleiding mbo-verpleegkundige | Franciscus werken bij  

Beroepsstage mboAdvies MBO BOL-BBL Verpleegkundige  

De opleiding BOL-BBL bieden wij aan voor schoolverlaters (eerst twee jaar leren-stage en daarna twee jaar leren-werken).  

  

Je solliciteert voor aanvang van de opleiding bij Franciscus Gasthuis & Vlietland voor een opleidingsplaats.  

  

Via onderstaande links kan je informatie hierover vinden:  

- Franciscus Gasthuis & Vlietland: Opleiding mbo-verpleegkundige | Franciscus werken bij 

- Albeda: MBO-verpleegkundige gecombineerde leerweg bol/bbl | Albeda  

  

Beroepsstage mboOpleidingsplaats MBO verkort Verpleegkundige  

Helaas biedt ons ziekenhuis geen externe opleidingsplaatsen voor de verkorte MBO opleiding tot verpleegkundige.   

Hiervoor kom je alleen in aanmerking met een opleiding verzorgende, waarbij de voorwaarde is dat je minimaal 2 jaar als gediplomeerd verzorgende hebt gewerkt. Wij adviseren je om bij andere VVT instelling (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg) na te vragen of er mogelijkheden zijn.  

Beroepsstage hboStageplaats HBO voltijd Verpleegkundige  

De beschikbare stageplaatsen op de verpleegafdelingen zijn gereserveerd voor studenten van het Albeda College en Hogeschool Rotterdam, waar wij overeenkomsten mee hebben.  

  

Mocht je via Hogeschool Rotterdam in aanmerking willen komen, dan adviseren wij je om bij het Bureau Externe Betrekkingen van Hogeschool Rotterdam te informeren voor de beschikbare stageplaatsen.  

Beroepsstage hboOpleidingsplaats HBO duaal Verpleegkundige  

De duale opleiding bieden we aan vanaf het 3e leerjaar. Voor de start in september is er een vaste mogelijkheid. Voor de startmaand februari zijn er alleen mogelijkheden als er opleidingsplekken vrijgekomen zijn. Informatie hierover vind je op de volgende website: Opleiding hbo-verpleegkundige | Franciscus werken bij  

  

Opleidingsplaats Doktersassistent 

 

Opleidingsplaats Doktersassistente BBL  

  

  

Stageplaatsen BOL, DA   

We bieden deze opleiding op dit moment alleen voor interne medewerkers aan via het NTI.  

  

Stageplaatsen zijn gereserveerd voor studenten van het Albeda College en lopen via de stage coördinator van de DA opleiding waar wij een overeenkomst mee hebben.  

  

Opleidingsplaats Apothekersassistent   

Wij starten alleen in september met de BBL-opleiding. Verdere informatie over de opleiding kun je vinden op onze website via: Overige zorgopleidingen | Franciscus werken bij   

Ook kan je een job alert instellen op de vacaturepagina, zodat je een melding ontvangt als de vacature wordt geplaatst: Job alert | Franciscus werken bij   

Opleiding Verzorgende (VIG)   Helaas hebben wij geen vacature voor de BBL-opleiding tot verzorgende niveau 3. Wij bieden deze opleiding niet aan.  
Stageplaats Verloskunde   De beschikbare stageplaatsen op de afdeling Verloskunde zijn gereserveerd voor studenten van Hogeschool Rotterdam, waar wij een overeenkomst mee hebben.  
Stageplaats GPM (Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker)   In het ziekenhuis werken wij niet met GPM’ers, alleen met MPZ (Medisch Pedagogisch Zorgverleners). De opleiding die daarvoor nodig is, is HBO-SPH of HBO-Pedagogiek.  
Stageplaats Fysiotherapie   De beschikbare stageplaatsen bij Fysiotherapie zijn gereserveerd voor studenten van Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht, waar wij een overeenkomst mee hebben.  
Stageplaats Diëtetiek   Alle aanvragen voor Voeding en Diëtetiek lopen via de Haagse Hogeschool.  

Stageplaats Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn, niveau 1 en 2  

 

 Helaas bieden wij geen stageplaatsen aan voor de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg en Welzijn.   
Zorgstage Geneeskunde via de Erasmus Universiteit  Het aantal beschikbare stageplekken wordt door ons doorgegeven aan het Erasmus. De selectieprocedure van de studenten die in aanmerking komen loopt vervolgens via het Erasmus. Wij behandelen dus geen individuele verzoeken. 

Over stagelopen in Franciscus 

Benieuwd hoe een stage in Franciscus eruit kan zien? Lees hier meer over onze status als opleidingsziekenhuis, leerunit/ZIC en ervaring van onze studenten!

Franciscus als opleidingsziekenhuis

Wij zijn er trots op dat wij een Topklinisch opleidingsZiekenhuis (STZ) zijn. Ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd, met een voortdurende focus op leren, opleiden, innovatie en onderzoek. Tijdens je stage kun je dan ook rekenen op gedreven begeleiders, goede faciliteiten rondom opleiden en onderzoek en ruimte voor innovatie. 

Meer weten over leren in een Topklinisch opleidingsziekenhuis? Kijk op Topklinisch opleidingsziekenhuis | Franciscus werken bij 

Stage op een leerunit of ZIC

Binnen Franciscus zijn verschillende leerafdelingen. Hier werk je samen met andere mbo en hbo-studenten aan de patiëntenzorg met werkbegeleiders (een gediplomeerd verpleegkundige) als eindverantwoordelijke.  

Er zijn meerdere leerunits en er is ook een Zorg Innovatie Centrum (ZIC), waarbij een docent van de Hogeschool Rotterdam en Albeda Zorgcollege onderwijs geeft in de praktijk. Zo komen theorie en praktijk nog meer samen! 

Een leerunit houdt in dat je met een groep medestudenten werkt naar een zelfstandige leer- werkhouding met als doel je voor te bereiden om na je opleiding direct aan de slag te gaan als zelfstandig verpleegkundige. Tijdens een stage op een leerunit word je uitgedaagd om de theorie in de praktijk te brengen, je gaat verpleegkundige vaardigheden toepassen en je wordt gestimuleerd om mee te denken in de totale patiëntenzorg. Zo ga je, samen met een deskundige, elke patiënt individueel bekijken, maar ook tijdens het multidisciplinair overleg kijk je naar de patiënten met de fysiotherapeut, de diëtiste enzovoorts om het gehele zorgproces te coördineren. Tijdens de stage, werk in je wisselende diensten, zoals dag- en avonddiensten en in het weekend.  

leren op een leerunit


 

Studenten aan het woord

Nieuwsgierig hoe een stage op een leerunit eruit ziet? Lees het hier!

En wil je weten hoe deze stagiaire die jou voor is gegaan het ervaart in ons ziekenhuis? Lees haar verhaal hier.

Stagiaires verpleegkunde leerunit

Meest gestelde vragen

Kan ik solliciteren voor een snuffelstage / oriëntatiestage / maatschappelijke stage?  

Helaas hebben wij geen stageplek beschikbaar. Vanwege de privacy van de patiënten, infectiepreventie en vanwege de diverse soms heftige medische situaties die op een afdeling kunnen plaatsvinden, kunnen we geen maatschappelijke stages of beroepsoriëntatie stages voor middelbare scholieren aanbieden.

Kan ik een open sollicitatie sturen voor een stageplaats of afstudeeropdracht?

Kijk eerst goed of jouw studie tussen de stagemogelijkheden staat in het overzicht op deze website. Staat deze er niet bij, of heb je nog een vraag dan kan je altijd een mailtje sturen naar stagebureau@franciscus.nl zodat we het voor je uit kunnen zoeken (reactie binnen 5 werkdagen).

Is er een open dag en/of meeloopdagen voor verpleegkundigen? 

Wij hebben geen meeloopdagen of open dagen, maar adviseren je om de open dagen bij Hogeschool Rotterdam of het Albeda College te bezoeken. Informatie vanuit het Franciscus Gasthuis & Vlietland kan je vinden op onze website:   

 Ben je al werkzaam als verpleegkundige, volg dan #werkenbijfranciscus voor onze welbekende ‘StudieTour de Franciscus’. Hier worden regelmatig tours georganiseerd op verschillende afdelingen.  

Heb ik tijdens mijn stage recht op vakantiedagen?  

Conform onderwijsinstelling: in de meeste gevallen worden de schoolvakanties en officiële feestdagen aangehouden. Op verpleegafdelingen met de ZIC of Leerunits gelden andere afspraken (je blijft recht houden op vakantiedagen).  

Kom ik als student in aanmerking voor een vergoeding als ik stage kom lopen? 

Bij een stage van minimaal 4 weken krijg je een vergoeding; universitaire studenten uitgezonderd. De stagevergoeding is volgens artikel 7.2.9. van CAO Ziekenhuizen.  

Hanteren jullie een minimale leeftijd voor stages? 

Ja, de minimumleeftijd is 16 jaar. Daarnaast bieden we geen stages aan voor middelbare scholieren.

Contact

Voor vragen over stage binnen ons ziekenhuis kun je contact opnemen met het Stagebureau via stagebureau@franciscus.nl.