Als IC-verpleegkundige klim je naar de top

IC-verpleegkundige

IC-verpleegkundige in het kort

Specialistische en innovatieve zorg

Als topklinisch ziekenhuis richten wij ons op opleiden, innovatie en onderzoek. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen binnen een specifiek aandachtsgebied zoals decubitus, kwaliteit, opleidingen etc.

Korte lijnen & familiaire sfeer

Vraag je een willekeurige collega wat het werken bij Franciscus zo leuk maakt? Dan zegt hij/zij direct: de goede sfeer! We kunnen op elkaar bouwen, vertrouwen en hebben ook veel lol met elkaar. Daarnaast werken we erg fijn en laagdrempelig samen.

Zelf roosteren

Elke 8 weken vul jij jouw ideale schema in en samen met je collega’s verdelen jullie de openstaande diensten. Zo bepaal jij grotendeels zelf je rooster.

Blijf gezond en fit

Dat vinden wij belangrijk als werkgever. Doe mee aan bootcamptrainingen of kickboxlessen, ontspan in een massagestoel of ga aan de slag met mindfulness.

Werken als IC-verpleegkundige

External video URL

Onze Intensive Care

Als IC-verpleegkundige bied je topklinische zorg aan patiënten waarbij we gebruik maken van de meest moderne beademings-, CVVH apparatuur. We hebben 2 Intensive Care afdelingen, verdeeld over onze beide ziekenhuislocaties in Rotterdam en Schiedam. Ook hebben we een post-IC polikliniek en werken onze collega’s in het SIT- en Reanimatieteam van het ziekenhuis. We werken met een goed ingespeeld team van intensivisten en IC-verpleegkundigen, practitioners, BAZ-verpleegkundigen én met ondersteunend verpleegkundigen.

IC-verpleegkundige
IC-verpleegkundige

That's the spirit

Onze Intensive Care staat voor topklinische en innovatieve zorg, teamspirit en blijven groeien. Je wordt onderdeel van een dynamisch team, waar we nauw met elkaar samenwerken. Reken dus op korte lijntjes en een fijne onderlinge sfeer. Ook met de specialisten! Als IC-verpleegkundige krijg je dan ook veel vrijheid om mee te denken over het beleid en het assisteren bij handelingen zoals het inbrengen van centrale lijnen of het intuberen van de patiënt.

Innoveren op onze IC

Innoveren vinden we op onze Intensive Care heel belangrijk. We doen bijvoorbeeld mee aan diverse onderzoeken en studies, zoals de behandeling met een VR-bril om post-IC syndroom te voorkomen. Voor jou als IC-verpleegkundige ligt de onderzoekswereld dus aan je klompen. Wil je zelf onderzoek doen of participeren in een onderzoek? Wij zeggen ja!

IC-verpleegkundige
IC-verpleegkundige

Klim naar de top

In ons ziekenhuis kun je altijd door blijven klimmen. Je gaat dan ook niet voor niets aan de slag in een topklinisch ziekenhuis. Je kunt je bij ons verder ontwikkelen binnen een specifiek aandachtsgebied zoals decubitus, kwaliteit, opleidingen etc. Ook zijn er mogelijkheden om je op termijn verder te specialiseren als ventilation- of circulation practitioner. En wil je het werken op de IC combineren met een baan op de SEH? Ook dat is mogelijk!

Rooster gerust mee...

Werken op onze IC biedt jou als IC-verpleegkundige éxtra voordelen. Onze IC maakt bijvoorbeeld als eerste binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland zelf de roosters. Je hebt dus als IC-verpleegkundige veel inspraak in je werktijden. Elke 8 weken vul jij jouw ideale schema in en samen met je collega’s verdelen jullie de openstaande diensten. Zo bepaal jij grotendeels zelf je rooster! Dat werkt erg goed.

IC-verpleegkundige
IC-verpleegkundige

Intensive Self Care

Ja, je biedt intensieve zorg aan onze patiënten, maar het is ook belangrijk dat je goed op jezelf let. Daarom bieden wij onze IC-verpleegkundigen verschillende mogelijkheden om na het werk bij te tanken. Doe bijvoorbeeld mee aan de wekelijkse bootcamp-les, doe een kickboks-training, ga voor die heerlijke stoelmassage of doe tijdens de nachtdienst een powernap in onze Booztr!

IC-verpleegkundige bij Franciscus

Ben jij gediplomeerd IC-verpleegkundige of wil je graag de opleiding volgen? Ben je enthousiast geworden over werken op onze topklinische Intensive Care? En wil je graag meer informatie? Trek de stoute klompen aan en stuur ons een bericht. Wij nemen contact met je op!

Solliciteer direct Bel mij terug


Uitgelichte vacatures